joi, 3 mai 2012

Dovlecel cu fulgi de usturoi la cuptor


Am vazut dovlecel la piata, l-am cumparat si m-am gandit sa-l fac pane. In timp ce pregateam lucrurile mi-a venit ideea sa il fac la cuptor. Iata ce a iesit:

Avem nevoie de :

  • 1 dovlcel
  • 2 oua
  • sare
  • faina
  • ulei
  • fulgi de usturoi

Cum se face:

1. Curatam dovlecelul si il taiem felii subtiri. Potrivim cu sare si lasam deoparte 5-10 minute. Pornim cuptorul la 180 grade.
2. Intre timp tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si o ungem cu ulei.
3. Pregatim un vas cu faina, si un vas cu ouale batute.
4. Pentru fulgii de usturoi avem 2 optiuni: fie ii amestecam cu faina, fie ii presaram deasupra feliilor de dovlecel inainte de a le pune in cuptor. 
5. Dam feliile de dovlecel prin faina, apoi prin oua si le asezam pe hartia de copt. 
6. Coacem in cuptorul incins pentru 5-7 minute, dupa care ii intoarcem si mai lasam 5-7 minute. Scoatem pe servetele de hartie. Daca nu doriti sa ii coaceti in cuptor, ii puteti praji tigaie cu ulei incins, aproximativ 1 minute pe fiecare parte.

Observatii! Atunci cand ii scoatem din cuptor au textura unor chipsuri, dupa 15-20 de minute sunt mai moi. Daca ii consumati atunci, sunt perfecti in cuptor, totusi daca doriti sa ii consumati in ziua urmatoare sugestia mea este sa ii prajiti in tigaie, deoarece sunt mult mai moi.






Eu i-am servit asa: cu rosii cherry, branza si paine.


Va invit in bucatarie sa pregatiti ceva dellicios!
Lavinia Gheorghias

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu