luni, 23 iulie 2012

Salata de vara Dellicios

 
Am pregatit pentru prima data aceasta salata in acele zile toride de iulie, cand nu-ti venea nici sa intri in bucatarie de cald. Prietenii nostri au fost incantati de aceasta salata si noi la fel, asa ca vreau sa o impartasesc cu voi. Timpul de preparare nu este foarte lung, dar cu siguranta merita efortul.

Avem nevoie de:

  • 2-3 rosii
  • 3-4 castaveri
  • 1 ardei
  • o ceapa / 3 fire de ceapa verde
  • 200 gr branza telemea
  • 500 gr piept de pui
  • 1 conserva porumb
  • oregano
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • mix de condimente sau condimente pentru carnea de pui

Cum se face:

1. Punem pieptul de pui intr-un vas la foc potrivit si luam spuma care se formeaza deasupra. 
2. Scurgem porumbul; intr-o tigaie punem o lingurita de unt, o lingura ulei de masline si porumbul scurs. Calim 5-7 minute, dupa care adaugam jumatate de ceapa (in cazul in care folosim ceapa verde, adaugam doar cozile) taiata marunt si oregano. Mai lasam 2-3 minute. Punem deoparte si lasam sa se raceasca.


3. Pieptul de pui il spalam bine, si il taiem bucatele si il condimentam cu mixul de condimete. Il prajim in tigaie putin (pana cand are acea culoarea aurie), adaugati ulei daca considerati necesar. 
4. Taiem toate legumele (rosiile, castravetii, ardeiul si jumatatea de ceapa.) si branza telemea in vasul in care vom servi salata.
5. Adaugam porumbul si pieptul de pui.

Noi am servit-o cu sos tzatziki. In lipsa acestuia, puteti pregati salata cu un alt sos, sau pur si simplu cu ulei de masline, sare si zeama de lamaie.



Va invit in bucatarie sa pregatiti ceva dellicios!

Lavinia Gheorghias

2 comentarii:

  1. Foarte buna salatele astea, noi servim mai mereu, eu de fel pun salata verde, iar apoi ma joc cu ingredientele.E buna nu doar pe canicula,dar si atunci cand vrei ceva rapid .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu-mi place salata verde, dar intr-adevar te poti juca cum vrei cu legume si culori. Te mai astept in vizita la noi!

      Ștergere