In dorinta mea de a gasi un alt mod de a face snitele, am gasit aceasta minunata reteta de la Laura Adamache (http://www.lauraadamache.ro/2010/08/snitele-de-pui-marinat-in-iaurt.html)., care, ori de cate ori o preprar, are un adevarat succes.
Avem nevoie de:
- piept de pui
- un iarut simplu
- 150 ml lapte
- daca doriti (usturoi, alte arome)
- pesmet
- sare, piper
Cum se face:
1. Asa cum v-am obisnuit, mai intai punem carnea intr-o oala si o dam in fiert, la foc mediu (ca sa nu fiarba de tot), si luam spuma alba care se formeaza. Clatim bine bine carnea sub jet de apa.
3. Asezam snitelele intr-un vas, si pe fiecare felie punem o lingurita de iaurt. Puteti pune felii de usturoi, sau orice alte condimente. La final adaugam laptele, pana sunt acoperite. Lasam la frigider cel putin 2 ore. Eu am lasat pana a doua zi.
4. Dam fiecare snitel prin pesmet. Atentie! Daca nu sunt bine marinate, pesmetul se va dezlipi.
5. Pentru prajit avem doua optiuni: Tigaie - in ulei incins; Cuptor - punem hartie de copt in tava de cuptor si asezam snitelele. Cu o pensula punem putin ulei pe fiecare snitele, si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 minute, dupa care le intaorcem si mai lasam 10 minute.
Servim alaturi de garnitura preferata, sau de salata.
Observatia mea cu privire la aceste bunatati este ca aceste snitele sunt bune atunci cand sunt proaspat facute. Daca le incalzim ulterior au tendinta sa se intareasca.
Observatia mea cu privire la aceste bunatati este ca aceste snitele sunt bune atunci cand sunt proaspat facute. Daca le incalzim ulterior au tendinta sa se intareasca.
Mergeti in bucatarie si faceti ceva dellicios!
by Lavinia Gheorghias
suuuper gustos
RăspundețiȘtergereDa am mai auzit de marinatul in lapte , ajuta sa scoata mirosul din carne. E potrivt si cand vrei sa gatesti ficatel:)
RăspundețiȘtergereDraga Anonim, multumesc pentru pont! Iaurtul le da un gust aparte - fresh- , iar laptele, intr-adevar, scoate mirosul.
RăspundețiȘtergere