luni, 20 februarie 2012

Supa crema de cartofi


Aceasta supa crema a trecut in topul preferintelor noastre de supe. Este delicioasa de-a dreptul. Reteta am preluat-o de la Edith iarna aceasta, saptamana trecuta am preparat-o din nou. (http://www.edithskitchen.ro/2009/01/supa-crema-de-cartofi-cu-bacon.html)



De ce aveti nevoie:
  • 1 kg cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 2 cepe mari
  • 600 ml lapte
  • mix de legume
  • 200 gr bacon
  • sare, piper

Cum o preparam:

1. Curatam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii - rondele mai mari, ceapa-in patru.
2. Punem legumele la fiert in apa. Adaugam sare, piper si mix-ul de legume sau vegeta. (Mix-ul este important pentru gustul final, fara el si fara ceapa, parca am manca un piure de cartofi mai moale.)


3. In timp ce legumele fierb, feliem beconul si il punem la prajit in tigaie. Adaugati o lingura de ulei, doar daca este necesar.



4. Atentie ! Daca preparati supa crema pentru copii sub un an, scoateti ceapa. 
Daca aveti blender vertical: scurgeti zeama intr-o cana, si pasati legumele din oala cu blenderul. Apoi adaugati restul de zeama si laptele. 
Daca aveti robot de bucatarie cu blender: turnati legumele intr-un bol incapator. Puneti in robotul de bucatarie legumele cu zeama si de fiecare data adaugati si putin lapte, ca sa fie mai moale, si mai usor pentru robot. Cand sunt gata, goliti legumele-crema in oala in care au fiert. Probabil va trebui sa repetati operatia de 3-4 ori.
5. Puneti pe foc, adaugati baconul prajit, si mai lasati sa dea un clocot. Adaugati lapte sau apa, daca doriti sa fie mai lichida.





Mergeti in bucatarie si faceti ceva dellicios!
by Lavinia Gheorghias

3 comentarii:

  1. De ce trebuie scoasa ceapa daca este praparata si pentru copii?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Anonim, datorita intrebarii tale, ne-am dat seama de omiterea noastra, asa ca multumim! Ceapa trebuie scoasa daca mancarea se prepara pentru copiii sub un an. O zi buna!

      Ștergere
  2. borcanasele cu mancare pt copii, chiar de la 6 luni in sus, contin ceapa! ;)

    RăspundețiȘtergere