joi, 16 februarie 2012

Cotlet de porc la cuptor


De obicei prefer carnea mai slaba – de pui, curcan, peste – insa acest cotlet de porc la cuptor este foarte gustos, suculent, si e numai bun pe frigul asta. Reteta de fata o stiu de la mama mea – o bucatareasa desavarsita.



Aveti nevoie de :
  • cotlet de porc (in reteta de fata eu am luat 2 kg)
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi mari
  • 3-4 linguri ulei
  • condimente de porc





Cum se face:

  1. Fierbem carnea 5 – 10 minute, pana nu mai iese nimic din ea. Spalam bine sub jet de apa. Nu va faceti griji. Carnea va fi cruda la mijloc, numai buna de condimentat.
  2. O punem pe masa de lucru si o taiem felii groase de un deget.
  3. Condimentam carnea cu condimente de porc. Dupa care o asezam intr-o forma de cozonac sau un vas termorezistent de aceeasi forma, si o dam la frigider minim 2 ore (daca ramane peste noaste este si mai bine).

  4. Taiem marunt ceapa si morcovii, si le punem printre feliile de carne.
  5. Turnam deasupra uleiul si punem apa astfel incat carnea sa fie aproape acoperita.
  6. Acoperim cu folie de aluminiu, sau cu capacul vasului. O punem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ o ora si jumatate. Apoi luam folia de aluminiu si o mai lasam 15 minute.

    Servim alaturi de garnitura preferata, sau de o salata asortata.

Mergeti in bucatarie si faceti ceva dellicios!
By Lavinia Gheorghias

2 comentarii:

  1. O sugestie, carnea e mai dulce daca mai intai se rumeneste intr-o tigaie in putin ulei de masline, gata condimentata, si apoi se pune la cuptor. Primeste si culoare frumoasa si se face putin mai repede. Mult spor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru idee, Oana! Voi incerca si varianta asta, sa vad diferenta!

    RăspundețiȘtergere