joi, 10 ianuarie 2013

Salata de legume crude cu piept de pui

Dupa sarbatori, corpul meu imi transmite prin diverse căi că are nevoie de hrană mai uşoară, mai crudă, cu mai puţine calorii, uleiuri, săruri. Deci, are nevoie de salate.

Atunci când vine vorba de salate, trebuie să fim foarte atenţi! Majoritatea conţin atât de multe calorii încât nu putem vorbi despre avantajele lor. De ce? Datorită sosurilor (dressinguri-lor), uleiului excesiv şi combinaţiilor nepotrivite de alimente. 

Astăzi vă prezint salata care nouă, da, şi soţului meu :) ne place foarte mult. O salată de crudităţi cu piept de pui fără dressing sau alte sosuri.


Avem nevoie de (pentru 4 porţii):


  • 4 roşii;
  • 1 castravete mare;
  • 1 varză mică;
  • 1 gogoşar;
  • o conservă porumb;
  • 1 piept de pui;
  • 100 grame branză telemea (de casă);
  • 2 felii subtiri caşcaval pentru decor (le puteţi omite);
  • 2 linguri ulei;
  • 1 linguiţă unt;
  • 1 caţel de usturoi;
  • 1 linguriţă mix de condimente.

 Cum se face:

1. Punem pieptul de pui într-o oală pe aragaz şi lăsăm să dea în clocot. Scoatem spuma, şi spălăm bine bine pieptul de pui. Îl punem pe tocător şi îl tăiem în felii mici, potrivite. Adăugăm cele 2 linguri de ulei şi mixul de condimente. Punem în tigaie alături de căţelul de usturoi (curăţat şi zdrobit cu cuţitul) şi îl rumenim pe toate părţile, fără a mai adăuga ulei. Scoatem pieptul de pui şi lăsăm deoparte.

2. În aceeaşi tigaie (inclusiv căţelul de usturoi), topim o linguriţă de unt şi punem porumbul (scurs). Lăsăm 2-3 minute să prindă culoare.
3. Într-un vas încăpător tăiem roşiile, castravetele, varza şi gogoşarul. Adăugăm pieptul de pui şi porumbul, iar la final brânza telemea
4. Pâinea am taiat-o în felii potrivite, am uns-o puţin cu ulei de măsline, şi am pus-o pe grill pentru 3-4 minute.


Obţinem o salată consistentă, pe bază de legume, numai bună pentru organism. Nu mai avem nevoie să adăugăum ulei şi nici sare. Primim astfel multe vitamine şi proteine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu