Intr-o sambata dimineata, acum cativa ani, m-am trezit cu un miros deosebit de cartofi prajiti si omleta, care m-a condus spre bucatarie. Nu stiam exact ce se intampla, dar am inteles cand l-am gasit pe sotul meu pregatind aceasta reteta de tortilla de patatas. A fost o bunatate pe care am repetat-o impreuna de mai multe ori. Mai jos va prezint reteta NOASTRA :)
Ingrediente
aproximativ 1 kg de cartofi
1 ceapa mica
2-3 catei de usturoi
sare, piper
circa 200 ml ulei
5 oua
Mod de preparare
Cartofii se curata, se spala si se taie rondele subtirele. Procedam la fel si cu ceapa si o taiem feliute. Punem intr-o tigaie uleiul si apoi cartofii si ceapa. Adaugam sare si piper, apoi usturoiul taiat in maxim 2-3 bucati, nu il zdrobiti. Lasati la prajit amestecand din cand in cand. Sunt gata atunci cand cartofii sunt inmuiati, nu crocanti.
Separat, spargem ouale intr-un bol si le batem usor cu furculita.
Cand cartofii sunt gata ii scoatem intr-o farfurie intinsa pe un servetel. Adaugam amestecul de cartofi in bolul cu oua si amestecam bine totul.
Intr-o tigaie unsa cu ulei turnam compozitia rezultata si uniformizam totul sa aiba o forma rotunda, compacta. Asteptam circa 10 minute pana se rumeneste bine pe o parte, apoi intoarcem cu ajutorul unui platou sau tocator mare, pe partea cealalta. Nu incercati varianta de intoarcere folosita la clatite pentru ca se va rupe. Trebuie rasturnata pe un platou si apoi impinsa incet din nou in tigaie pe partea cealalta. Se lasa in tigaie la foc mic inca 5-10 minute pana devine rumena pe ambele parti.
Scoatem cu grija din tigaie, lasam la racit si apoi se taie sub forma de triunghiuri.
E dellicioasa si foarte satioasa.
Va invit sa pregatiti ceva DeLLicios!
Lavinia Golban
Delcioasa, imi place mult tortilla asta!
RăspundețiȘtergerema bucur ca iti place Paula, impartesesc parerea ta, e delicioasa :)
RăspundețiȘtergere