vineri, 18 ianuarie 2013

Mere coapte cu granola

Sunt adepta micului dejun ce consta în fructe. 

Tot felul de fructe, mai puţin cele bogate în zahăr, preparate în diverse moduri. Aceste mere la cuptor cu granola le-am pregatit din primul număr al revistei Paşi spre Eden (revistă pe care o recomand cu căldură deoarece hrăneşte şi înfrumuseţează sufletul şi trupul), şi sunt excelente pentru micul dejun. 

Bogate în vitamine şi fibre, aceste mere la cuptor îţi dau energie şi o stare de bine. Mixul (granola) cu care sunt umplute este dellicios, şi poate fi folosit şi în alte preparate. 


Avem nevoie de:

  • 2 mere;
  • 2 linguriţe fulgi de ovăz;
  • 1 linguriţă stafide;
  • 1 linguriţă zahăr brun;
  • 1 linguriţă fulgi de cocos;
  • 1 linguriţă seminţe de mac;
  • 1 linguriţă nucă tăiată mărunt sau măcinată.

Cum se face:

1. Spălăm bine merele. Scobim merele în interior, fără a ajunge la fundul mărului. Din proprie experienţă vă spun că şi dacă scoateţi cu totul mijlocul mărului nu se întâmplă nimic :)

2. Într-o tavă de brioşe, punem hârtie de copt (hârtie pentru brioşe) şi punem merele în locul brioşelor. Dăm la cuptor pentru 10-15 minute.

3. Pregătim într-un vas amestecul de seminţe, fulgi, nucă şi zahăr brun.

4. Scoatem merele din cuptor şi le umplem cu amestecul obţinut. Dăm din nou la cuptor până când granola devine aurie (crocantă).


Servim ca atare, cu iaurt sau cu sos de vanilie.


Va invit sa pregatiti ceva dellicios!
Lavinia Gheorghias

Un comentariu: