vineri, 3 august 2012

Briose cu branza si dovlecel

Ador briosele.

Imi place branza.

E sezonul dovleacului.

Cred ca nici nu se putea o combinatie mai reusita a acestora. Am pregatit aceste briose in loc de paine, langa Salata de vara Dellicios. Invitatii mei au fost incantati de ele. Ideea am luat-o de la Edith.



Avem nevoie de:

  • 300 gr faina
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • 1/2 lingurita sare
  • 120 gr iaurt
  • 60 ml ulei de masline
  • 2 oua
  • 200 gr dovlecel ras (dovlecelul intreg avea 600 gr)
  • 170 gr branza rasa


Cum se fac: 

1. Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate (faina, bicarbonatul si sarea).
2. Separat batem ouale, adaugam uleiul de masline, iar apoi iaurtul.
3. Adaugam peste ingredientele uscate.
4. Adaugam dovlecelul ras pe razatoarea mare (pe care il spalam bine, nu il curatam de coaja, ci doar scoatem semintele).
5. Adaugam branza rasa.



6. Pornim cuptorul. Adaugam amestecul in formele de briose, unse cu ulei.
7. Coacem briosele 15-20 minute la 180 grade.





Serviti ca aperitiv sau in loc de paine alaturi de salata/mancarea preferata.


Va invit in bucatarie sa pregatiti ceva dellicios!
Lavinia Gheorghias

2 comentarii: