joi, 31 mai 2012

Smoothie de capsuni



Iubesc capsunile pentru gustul lor, pentru culoarea lor incredibil de frumoasa. Capsunile contin o gama larga de nutrienti, vitamina C fiind in topul acestora. Contine de asemenea si fitonutrienti si antioxidanti, care lupta impotriva radicalilor liberi. Pe langa vitamina C, capsunile sunt si o excelenta sursa de vitamina K si mangan, precum si acid folic, potasiu, riboflavina, vitamina B5, vitamina B6,  cupru, magneziu si acizi grasi omega-3. 
Acest smoothie pur si simplu imi face ziua mai frumoasa. Va invit sa il incercati si voi!

Avem nevoie de (pentru 500 ml smoothie):

  • 200 gr capsuni
  • 3 linguri  miere
  • un varf de sare
  • 2 iaurturi cremoase
  • un blender :)

Cum se face:

1. Spalam si curatam capsunile. Le punem intr-o caresola la congelator cel putin 30 minute.
2. Scoatem capsunile, - daca au stat mai mult la congelator si sunt inghetatele le scoatem cu 10 minute mai repede -  le punem in blender, adaugam mierea si sarea.
3. Mixam pana cand obtinem un piure de capsuni. Adaugam iaurturile si mai pulsam de cateva ori.

4. Obtinem un smoothie spumos si apetisant, asa ca turnam in pahare si servim imediat. 
Se poate pastra la frigier daca doriti sa il serviti mai tarziu. Puteti adauga bucati mici de capsuni sau gheta atunci il cand serviti.



Va invit sa pregatiti ceva dellicios!
de Lavinia Gheorghias

2 comentarii:

  1. Dellicios intr-adevar,chiar daca am modificat putin reteta avand in vedere ca nu mai sunt capsuni proaspete am folosit zmeura si putina menta , iar iaurtul l-am inlocuit cu kefir...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai obtinut un rezultat dellicios! Abia astept sa incerc si eu un smoothie de zmeura! Te mai astept sa vizitetzi blogul nostru!

      Ștergere