luni, 28 mai 2012

Omleta umpluta cu bacon si cascaval

A venit din nou timpul pentru Provocarea secreta lansata de catre Ama. De mult timp doream sa fac omleta, iar pe blogul repartizat noua - http://www.alldaycooking.com/ - am gasit o reteta care mi-a facut cu ochiul :) 
In prima faza am facut o portie pentru provocarea secreta, dar cand sotul meu a gustat-o mi-a zis sa-i fac si lui doua portii :), asa ca decis impreuna ca preferam aceasta reteta pentru omleta de acum inainte.





Avem nevoie de - pentru o portie-:


  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura faina
  • un praf de sare
  • 5-6 linguri ulei
  • 20-30 grame bacon
  • 20-30 grame cascaval 

Cum se face:

1. Feliem baconul si il prajim in tigaie. Puteti adauga o lingura de ulei daca considerati necesar. Scoatem pe prosoape de hartie si lasam deoparte.
2. Razuim cascavalul pe gaurile mici ale razatorii.
3. Batem oul, adaugam smantana si faina si amestecam bine.
4. Punem in tigaie 3-4 linguri ulei si turnam compozia pentru omleta. Prajim aproximativ un minut pe fiecare parte. Atentie la intors :)
5. Scoatem omleta pe o farfurie, punem baconul si cascavalul, rulam si punem din nou in tigaie pentru cateva secunde - cat sa se topeasca cascavalul.


 Noi am servit-o cu salata de castraveti, dar puteti servi cu orice va doreste inima :)

Va invit in bucatarie sa pregatiti ceva dellicios!
Lavinia Gheorghias

2 comentarii:

  1. Draga Lavinia cred ca s-a potrivit foarte bine omleta cu sunca si cascaval! Baietelul meu e foarte incantat de omleta si ii fac destul de des. Te mai astept pe la mine si acum ca am descoperit blogul tau sigur te mai vizitez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Nicol, ma bucur mult ca am descoperit blogul tau. Fii sigura ca te voi mai vizita! Cat despre omleta, cum spuneam si in postare, a trecut in topul preferintelor noastre. Multumesc pentru idee!

      Ștergere