miercuri, 23 mai 2012

Salata de vinete



Vinetele - un intreg arsenal de vitamine si minerale. Pentru a va face o idee, 100g de vinete contin 24 calorii, 14 microg acid folic, 93 ml apa, 26 microg caroten, 1g proteine, 8 mg calciu, 4g zaharuri, 18mg fosfor, 200mg potasiu, 15 mg magneziu (pe langa vitaminele A, B1,B3, B6,si C).In curand veti putea gasi la rubrica Stiati ca... un articol cu beneficiile acestei minunate legume. Pana atunci sa revenim la salata. Cu totii am mancat salata de vinete si cu siguranta si voi o preparati in bucatariile voastre. Azi va arat cum o prepar eu, invatata de mama.

Avem nevoie de :

  • 1 punga vinete din congelator (cu totii cred ca aveti asa ceva prin bucatarie)
  • 1 ou
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • 1 ceapa mica razuita

Cum se face:

1. Scoatem vinetele si le lasam sa se decngeleze cu o seara inainte. Sfatul meu este sa nu folositi cuptorul cu mircounde pentru acest proces.

2. Punem vinetele in robotul de bucatarie si lasam 1 minut pana cand vinetele au textura potrivita.
3. Adaugam oul si mai lasam cateva secunde. Apoi adaugam uleiul si mai pulsam de cateva ori.




4. Punem vinetele intr-un vas curat, adaugam ceapa si potrivim cu sare dupa gust.

Lasam la frigider cateva ore inainte de a servi. Noi o servim cu paine, rosii si branza.


Va invit sa pregatiti ceva dellicios!
Lavinia Gheorghias

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu