miercuri, 17 octombrie 2012

Oua gratinate la cuptor


Imi place ca atunci cand sunt acasa, sambata sa gatesc la micul dejun ceva mai deosebit. Sa-i acord mai multa atentie, sa-i dau mai mult gust, si sa petrec astfel mai mult timp cu sotul meu la micul dejun. :)
Asa ca am pregatit aceste oua gratinate la cuptor. Daca va place conopida la cuptor, cu siguranta si aceasta reteta va va starni interesul.

Avem nevoie de:


  • putin unt;
  • 2-3 felii paine;
  • 4 oua (puteti pune mai multe);
  • 100 grame cascaval ras;
  • patrunjel (eu am pus putin, asa de gust);
  • 250 ml smantana;
  • 200 ml lapte.

Cum procedam:

1. Pornim cuptorul. Ungem tigaia cu putin unt. 2. Radem cascavalul. Taiem feliile de paine cubulete.3. Punem feliile de paine in tigaie.
4. Spargem ouale si le asezam cu atentie in tigaie printre feliile de paine.

5. Adaugam patranjelul si cascavalul ras.
6. Amestecam smantana cu laptele si turnam in centrul tigaii. (Se va distribui uniform spre margini). Este posibil sa mai aveti nevoie de smantana sau lapte in functie de cantitatea dorita si de marimea vasului.

7. Punem in cuptor. Uitam de ea 30 minute. Atentie! Nu deschideti cuptorul in acest timp.
8. Scoatem din cuptor. Aveti grija sa nu va ardeti.

Servim la micul dejun alaturi de o salata, sunca, paine prajita, sau ce va mai pofteste inima.

Totusi cred ca data viitoare nu voi mai pune painea in tigaie. Painea devine moale si umeda, iar eu o prefer prajita.

Va invit sa pregatiti ceva dellicios!
Lavinia Gheorghias

2 comentarii:

  1. Ce idee buna de mancare, si cu siguranta delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, draga Paula! Mi se pare si practica, pana sta in cuptor te poti ocupa de altceva.

      Ștergere