sâmbătă, 5 mai 2012

Prajitura Miracol


Azi va prezint cea mai simpla prajitura! Este fara oua, fara faina, fara praf de copt, fara zahar. Dupa parerea mea miracolul consta in rezultatul neasteptat de bun de la final, avand in vedere ingrediente folosite sau lipsa celor obisnuite. Aceasta prajitura a trecut in topul deserturilor din familia noastra. Este acel gen de prajitura pe care o vrei la micul dejun, la pranz si la cina, fara sa te saturi. Multumesc Edith!

Avem nevoie de:

  • 130 gr unt topit
  • 250 gr biscuiti digestivi
  • 200 gr fulgi de ciocolata
  • 120 gr nuca de cocos
  • 175 gr nuca
  • 550 ml lapte condensat (click pentru reteta) sau il puteti cumpara.

Cum se face:

Pentru ca prajitura se "asambleaza" foarte usor eu incep prin a pregati toate ingredintele asa ca:
1. Pregatesc laptele condensat ca sa aiba timp sa se raceasca.
2. Topesc untul in cuptorul cu microunde.
3. Pun biscuitii in blender si pulsez de cateva ori.
4.Ciocolata o razuiesc pe gaurile cele mari ale razatorii.
5. Nuca o macin in blender pulsand de cateva ori.


6. Tapetam o tava cu hartie de copt si punem untul topit. Apoi adaugam biscuitii, fulgii de ciocolata, nuca de cocos si nuca macinata. La final acoperim totul cu lapte condensat.

Sfaturi: Dupa ce puneti untul, asezati fiecare dintre ingrediente cu mana. 
Principiul cantitatilor este urmatorul: Asezam fiecare strat, astfel incat sa nu-l mai vedem pe cel de dedesubt.
Turnati laptele condensat incet, cu grija, de aproape, astfel incat sa acoperiti toata prajitura. In acest fel prajitura va fi bine patrunsa, moale, cu straturile evidente.




Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute, sau pana cand vedeti acea culoare frumoasa a nucii prajite. Lasati sa se raceasca si serviti cu pofta ca e tare buna!




Va invit sa pregatiti ceva dellicios!
Lavinia Gheorghias

3 comentarii:

  1. asa de bine arata! mi s-a facut pofta de Miracol :D

    RăspundețiȘtergere
  2. in loc de fulgi de cioco, am pus fulgi de porumb, apoi cioco rasa si laptele si restul am respectat reteta ta. excelenta. a mancat sotul meu de s-a spart. multumim de reteta. bye

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesanta combinatie! Ma bucur ca v-a placut! Te mai astept pe la noi!

      Ștergere