vineri, 30 martie 2012

Prajitura de ciocolata

In dorinta de a avea ceva dulce dulce duminica am rasfoit internetul si am gasit aceasta minunata prajitura!

Se face foarte repede, nu este deloc complicata, si este foarte foarte buna, si da, este si foarte dulce :)

Pentru toti iubitorii de ciocolata si de dulce, azi va prezint: PRAJITURA DE CIOCOLATA!

Multumesc Edith pentru reteta!




Avem nevoie de:



  • 300 grame ciocolata (eu am folosit 250 gr ciocolata cu lapte si 50 gr ciocolata amara)
  • 140 gr unt
  • 5 oua
  • un varf de lingurita sare
  • 2 vase termorezistente care sa incapa unul in altul

Cum se face:

1. Ungem vasul mai mic (diametrul de 25 cm) cu unt, si acoperim DOAR fundul vasului cu hartie de copt.

2. Mixam ouale cu praful de sare pana devin pufoase, aproximativ 5 minute.

3. Punem pe foc un vas in care topim ciocolata si untul.

 4. Adaugam INCET amestecul de ciocolata peste oua, amestecand usor cu o spatula. Vom obtine o compoziti aerata, dar lichida.
5. Punem compozitia in vasul uns si tapetat. Punem apoi vasul cu prajitura in vasul mai mare pe care il umplem cu apa de aproximativ 2 degete.


6. Coacem la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute. Deasupra se formeaza un mini blat pufost, iar in interior e moale. Lasam sa se raceasca in vasul cu apa, dupa care dam la frigider pentru cateva ore (eu am lasat-o pana a doua zi).

Scoatem prajitura din frigider cu 30 minute inainte de a o servi. O puteti pudra cu zahar, noi am preferat-o simpla.

Este foarte foarte bunaaaa!

Pofta buna!


Va invit in bucatarie sa pregatiti ceva dellicios!
by Lavinia Gheorghias

4 comentarii:

  1. Am facut si eu prajitura de ciocolata sambata si a iesit tare buna....seara deja trecuse jumatate...mersi lavi pt retata:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, ma bucur tare mult ca v-a placut prajitura!

      Ștergere
  2. Ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut, Lavinia :)

    RăspundețiȘtergere
  3. mm ce bine arata,mai ales ca e cu ciocolata !
    Pupici

    RăspundețiȘtergere