miercuri, 14 noiembrie 2012

Cartofi la cuptor cu rozmarin


In urma cu o luna am mancat pentru prima data cartofii pregatiti in acest fel. Mi-au placut atat de mult incat cu proxima ocazie am incercat sa-i refac in propria-mi bucatarie. Au fost atat de gustosi, incat si bunica mea m-a rugat sa-i cumpar rozmarin ca sa-i pregateasca si ea. :)

Avem nevoie de:

Cum se prepara:

1. Spalam bine cartofii sub jet de apa cu o perie.
2. Punem cartofii intr-un vas incapator la fiert. Lasam sa fiarba in jur de 20 minute. Nu trebuie sa fie prea fierti, ci suficient cat furculita sa-i poata strapunga. Scurgem apa. Nu ii curatam de coaja.

Pasii urmatori ii puteti face in aceeasi zi, sau in urmatoarele 2-3 zile. Va asigur, din proprie experienta, ca faptul ca sunt fierti dinainte nu dauneaza gustului/aspectului final. Asadar puteti avea cartofi fieri in frigider, si sa-i pregatiti doar atunci cand ii consumati.
Personal prefer sa ii pregatesc atunci, decat sa ii reincalzesc.

3. Taiem cartofii in 4 sau 6  si ii punem in tava de cuptor pe hartie de copt. Pornim cuptorul.
4. Condimentam cu mix de condimente si rozmarin.
5. Stropin cartofii cu ulei.
6. Punem in cuptorul incins la 180 grade. Au nevoie de aproximativ 20-25 minute. Dupa 10 minute, verificati si intoarceti cartofii pe alta parte.

Coaja lor devine crocanta si aromata. Servim ca si garnitura langa felul preferat de mancare. Noi am servit langa snitele din piept de pui marinate in iaurt


Va invit sa pregatiti ceva dellicios!
Lavinia Gheorghias

2 comentarii:

  1. Nu pot sa spun ca-mi plac tare mult rozmarinul, dar cartofii tai arata deliciosi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Paula, nici eu nu ma dau in vant dupa el, insa in aceasta combinatie este elementul "cheie". Si nu e nevoie sa pui mult deoarece el are aroma foarte puternica.

      Ștergere