Imi plac mult merele. Sunt un simbol al sanatatii si al vitalitatii. Un mar contine vitamina B1 (10-100 mg pentru 100 g), vitamina C - 10 mg; coaja merelor contine, mai mult decit dublul miezului, acidul pantotenic (0,06 mg la 100 g).
Englezii au o vorba: An apple a day keeps the doctor away! Foarte adevarat!
Reteta de fata o am din Marea Britanie. Am fost incantata cand am mancat prima data, am cerut-o, si ori de cate ori o pregatesc, ma incanta! Asa ca azi v-o prezint si voua.
Avem nevoie de:
- 8 mere
- 80 gr zahar+80 gr zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 cana stafide (optional)
- 125 gr unt
- 125 gr fulgi de ovaz
- 125 gr faina
Cum se face:
1. Curatam merele si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala pe foc. Adaugam 80 gr zahar (eu am folosit zahar brun). Lasam 10-15 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand.
2. Cand merele sunt gata, adaugam scortisoara, esenta de vanilie si stafide (sau alte fructe uscate).
3. Intr-un bol se amesteca cu mana: zaharul, untul, fulgii de ovaz si faina, pana rezulta un amestec asemanator cu musli.
4. Ungem un vas termorezistent cu putin unt si punem merele. Deasupra punem amestecul pentru crusta.
5. Introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute.
Acest desert se serveste cald, ca atare, sau acompaniat de inghetata sau frisca lichida.
Mergeti in bucatarie si faceti ceva deLLicios!
by Lavinia Gheorghias
lavi draga...l-am facut azi......deci a trecut atat de repede...incat nu mi-a venit sa cred..la toti le-a placut..mersi pt reteta..te pup
RăspundețiȘtergereMa bucur enorm ca v-a placut. E un desert simplu, potrivit de dulce, pe care iti face placere sa-l mananci de fiecare data! Te pup si eu :*
RăspundețiȘtergere