Conopida este plina de vitamine si minerale (C, A, B1, B6, B2, fosfor, zinc, calciu, magneziu, fier, mangan, caroten), ea nu contine colesterol!
Printre proprietatile importante ale conopidei se numara: prevenirea bolilor de inima, a atacului cerebral, detoxifierea organismului , bun anticangerigen, antireumatic, energizant natural, analgezic, antianemic, sprijina sistemul imunitar. Mai multe detalii despre beneficiile legumelor si fructelor, in curand pe blog :)
Asadar, va prezint o reteta care se prepara foarte usor si care nu are nevoie de multe ingrediente.
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 325 gr conopida
- 1 lingura pesmet
- 3 oua
- 7 linguri smantana
- 60 gr cascaval razuit
- putin unt
- sare, piper
Cum se prepara:
1. Desfacem conopida buchetele si o spalam bine sub jet de apa.
2. Punem conopida la fiert; iar cand incepe sa fiarba punem 1/2 lingurita sare. (Eu am fiert-o intr-un vas pe aburi pentru a pastra cat mai multe din proprietatile ei). Lasati sa fiarba aproximativ 10-15 minute, pana cand o putem strapunge fara probleme cu furculita, dar fara sa se descompuna prin oala :) Strecurati si lasati deoparte.
3. Ungem un vas termorezistent cu unt si tapetam cu pesmet, dupa care adaugam conopida.
4. Intr-un bol, batem ouale, adaugam smantana si condimentam amestecul cu sare si piper dupa gust.
5. Adaugam amestecul peste conopida.
6. Acoperim cu cascavalul razuit si cateva bucatele de unt.
7. Punem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute.O puteti servi ca atare, alaturi de o salata de primavara, sau ca si garnitura langa un gratar.
Pofta buna!
Va invit in bucatarie sa pregatiti ceva deLLicios!
by Lavinia Gheorghias
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu