miercuri, 6 februarie 2013

Mere la cuptor in crusta de seminte si fulgi


Va spuneam ca sunt adepta unui mic dejun pe baza de fructe. Asa ca va dau o noua alternativa a micului dejun, atunci cand vreti ceva mai usor, mai sanatos, dar in acelasi timp sa va ofere resrusele de vitamine si energie pentru o noua zi. Aceasta reteta poate fi si un desert de succes, dupa o masa copioasa.


Avem nevoie de (pentru o portie):


  • 1 mar;
  • 1 lingura fulgi de ovaz;
  • 1 lingura nuca de cocos;
  • 1 lingura zahar brun;
  • 1 lingura nuca macinata;
  • 1 lingura seminte de in;
  • 1 lingura seminte de susan.


Cum se face:

1. Pornim cuptorul la 180 grade.
2. Stiu ca par multe seminte, fulgi si nuci, dar puteti pune doar ce aveti acasa. Amestecam toate semintele, fulgii, nucile si zaharul brun.
3. Taiem marul cubulete, si il punem intr-un bol mic, termorezistent.
4. Deasupra punem amestecul obtinut.
5. Dam la cuptor pentru 10-15 minute, sau pana cand crusta devine aurie. Zaharul se va carameliza, si va parfuma atat crusta, cat si merele. Daca doriti un desert mai dulce, adaugati o lingura de zahar si merelor inainte de a le pun in bol.
6. Decoram cu felii de mere si servim ca atare. 


Va invit sa pregatiti ceva dellicios!
Lavinia Gheorghias

Un comentariu: