sâmbătă, 27 octombrie 2012

Ciorba de cartofi


Aceasta este cu siguranta intre cele mai bune supe/ciorbe pe care le-am mancat vreodata. Atat de aromata, de gustoasa, de dellicioasa. Sa va mai spun ca se face repede, si este perfecta in zilele reci de toamna sau iarna? 


Avem nevoie de:

  • 300 gr carnat de casa;
  • 2 cepe;
  • 4 catei usturoi;
  • 2-3 litri apa cu legume;
  • 6-7 cartofi;
  • 300 ml smantana de casa;
  • sare.

Cum se face:

1. Pentru a da un gust mai bun, punem intr-o oala pe foc 2-3 litri de apa, si puneti condiment cu legume, si lasati sa fiarba. Veti gasi astfel de condimente la magazile de produse naturale.
2. Taiem carnatul in felii potrivite, si prajiti-l in tigaie, fara a adauga ulei.
3. Scoatem carnatul pe o farfurie de unica folosinta, pastrand uleiul pe care l-a lasat. Astfel vom obtine aroma unica a acestei ciorbe.
4. Taiem ceapa si usturoiul si le calim cateva minute intr-o oala in care am pus uleiul lasat de carnat. 


 5. Curatam si taiem cartofii cubulete.
6. Adaugam apa in care au fiert micile legume si cartofii, si lasam la fiert 20-30 minute.
7. Adaugam feliile de carnat prajit. 
8. Adaugam smantana (amestecata inainte cu cateva linguri de ciorba) si lasam sa mai dea 2-3 clocote. Potrivim cu sare dupa gust.


Servim cu pofta si cu paine prajita.
Nu cred ca veti avea nevoie de un alt fel de mancare, pentru ca este foarte satioasa!




Va invit sa gatiti ceva dellicios!
Lavinia Gheorghias

5 comentarii:

  1. E un deliciu, si eu iubesc ciorbele calde in zilele reci! Si mi-ai dat o idee buna pt azi, am de toate in frigider ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca te-am inspirat azi. Te rog sa imi spui ce parere ai si dupa ce o savurezi :)

      Ștergere
  2. sunt in cautare de retete rapide si super gustoase, asa ca asta se salveaza:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Adnia, sper sa-ti placa aroma acesti ciorbe. Si in ceea ce ma priveste principiul dupa care ma ghidez in bucatarie este rapid si dellicios! :)

      Ștergere