joi, 17 ianuarie 2013

Bile de brânza cu struguri


Am preparat acest aperitiv pentru Revelion. A fost una dintre atracţiile serii! Atât de aromate, atât de colorate şi atât de gustoase. Gustoase pentru toţi cei care apreciază delicatesele şi gusturile mai puternice ale brânzeturilor. Vedeţi la ingrediente de ce spun asta. :) Una peste alta, merită să le încercaţi atunci când aveţi o ocazie specială, cu siguranţă musafirii voştri vor fi încântaţi! M-am inspirat de la Edith !


Avem nevoie de:

  • 300 gr branză de burduf;
  • 250 gr gorgonzola (branză cu mucegai);
  • 200 gr mozzarella;
  • struguri (albi sau roşii);
  • condimente (mărar, boia de ardei dulce/iute, susan, mac, seminţe de in).
Cantităţile sunt orientative şi aproximative. Cumpărati un pachet din fiecare şi vă orientaţi după gust şi textură. Mie mi s-a părut prea puternic gustul şi am mai adăugat mozzarella pentru a-l atenua. Din aceste cantităţi am obţinut cam 30 bucăţi.

Cum se face:

1. Scoatem brânzeturile din frigider şi le lăsăm la temperatura camerei. Acest lucru este foarte important în prima etapă.
2. Spălăm boabele de struguri.
3. Răzuim fin mozzarella şi amestecăm cele trei tipuri de brânză până obţinem o pastă groasă.
4. Apoi luăm câte o lingură din amestec, îl aplatizăm şi "îmbrăcăm" fiecare bob de struguri. Da, e o muncă migăloasă, şi la un moment dat zici că nu mai poţi, dar gustă unul şi puterea iţi vine îndată! :)




5. La final dăm bilele prin diverse condimente. Ce aveţi acasă, ce vă place şi ce vă încântă privirea. 

Le puteţi pregăti cu o zi înainte şi să le daţi prin condimente în ziua în care le serviţi, cu condiţia să le lăsaţi la temperatura camerei cel puţin 15 minute înainte.




Vă invit să pregătiţi ceva dellicios!
Lavinia Gheorghiaş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu