A venit din nou acel moment în care răsfoim un alt blog pentru a găsi reţeta perfectă pentru Provocarea secretă lansată de Ama. De aceată dată ne-a fost repartizat blogul Vegetarian şi gustos. Din multitudinea de reţete, m-am oprit la aceasta.
Vă spun sincer că am mai încercat să fac biscuiţi şi nu au fost foarte reuşiţi, aşa că am privit cu reticenţă reţeta. Dar, s-au dovedit atât de buni, încât soţul meu m-a întrebat azi dimineaţă la micul dejun: Când mai faci biscuiţi? I-am spus: Oricând dragule, pentru ca se fac foarte repede şi uşor. :)
Avem nevoie de:
- 100 grame faina;
- 100 grame fulgi de ovaz;
- 1 lingurita praf de copt;
- 50 gr zahar, de preferat brun;
- 100 grame unt;
- 50 grame fructe confiate - daca doriti si va plac;
- 1 lingurita esenta de vanilie;
- 1 lingurita scortisoara.
Cum se fac:
1. Scoatem untul din frigider.
2. Punem fulgii de ovăz în robotul de bucătarie pentru câteva secunde pentru a se marunţi.
3. Dacă adaugaţi fructe confiate, acum este momentul să le tăiaţi mărunt.
4. Amestecăm toate ingredientele cu mâna, punem la frigider pentru 10-15 minute şi pornim cuptorul la 180 grade.
5. Punem pe masa de lucru hartie de copt (pentru ca aluatul să nu se lipească de masă) şi întindem aluatul cu mâna, uşor, încet, cât mai subţire posibil.
6. Tăiem în formele dorite.
7. Tapetam o tava cu hârtie de copt şi punem biscuiţii în tavă. Dăm la cuptor pentru 15-20 minute. Fiţi atente la ultimele minute ca să nu se ardă.
Atât! Nimic mai simplu...dar delicioşi. Să mai spun cât de parfumaţi şi aromaţi sunt?
Sunt potriviţi pentru micul dejun alături de gem, sau lângă ceaiul de dupămasă, sau chiar ca desert la cină.
Va invit sa pregatiti ceva dellicios!
Lavinia Gheorghiaş
Tare bine arata, e o reteta de salvat ;)
RăspundețiȘtergereDraga Paula, sa stii ca sunt grozav de buni si pe deasupra se fac repede. Sper sa iti placa si tie!
ȘtergereSunt deliciosi, trebuie sa-i fac si eu ca si noua ne plac.
ȘtergereAsa este. Sunt un must do! :)
ȘtergereEu i-m incercat deja, intr-adevar sunt foooarte buni. Un real succes :)
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ai gasit o reteta care e pe placut tau.
RăspundețiȘtergereAdevarul e ca acesti biscuiti sunt foarte versatili. Eu ii folosesc chiar si la blat de tarta, asa elimin cat mai mult din alimentele cumparate.
Pe curand.
Ai dreptate! Fiind sezonul tartelor de toamna, cu siguranta ii voi folosi!
Ștergere100 frame fulgi de ovaz;
RăspundețiȘtergereadica 100 grame??
Da, multumesc pentru sesizare :)
ȘtergereAm incercat reteta azi cu cantitatile dublate. Mi-a iesit minunat, bine-nteles cu gem de caise! :-)
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca ti-au iesit. Cred ca o sa-i (re)fac si eu in curand :)
ȘtergereSe pot pune tarate de ovaz in locul fulgilor?
RăspundețiȘtergere